Severin van Dijk


Severin van Dijk werd geboren in 1983 te Rotterdam. De muzikale carrière van Severin begint met het bespelen van de blokfluit. Na 2 jaar stapt hij over op de dwarsfluit. Vanaf 1999 studeerde hij bij Marjolein de Wit. Sinds begin 2007 heeft hij de stap naar lichte muziek gemaakt. Al op jonge leeftijd weet hij diverse prijzen in de wacht te slepen bij diverse solistenconcoursen in Nederland (o.a. Prinses Christina-concours).  

Op 17-jarige leeftijd maakt Severin zijn eerste solo-album. Sindsdien weet heel Nederland hem te vinden. Hij wordt in snel tempo bekend, mede door zijn eigen geluid waar hij zich in weet te onderscheiden. In 2008 heeft hij een tweede cd uitgebracht genaamd “Solo”. Op deze cd worden klassieke werken uitgevoerd en wordt hij begeleidt door een kamerorkest.

 

Hij is als musicus een vaak gevraagde gast bij concerten van koren en gospelbands.

Ook heeft hij meegewerkt aan meer dan 70 cd- en dvdproducties en werkte vaak mee aan

TV-programma’s (o.a. EO’s Nederland Zingt). Daarnaast is Severin als fluitist verbonden aan professionele begeleidingsorkesten.

  

Naast zijn handgemaakte Altus-fluit met Lafin-kopstuk (met 18k gouden lipplaat) bespeelt Severin ook de Piccolo, de Alt-dwarsfluit en een aantal tinwhistles.

  

Severin heeft als dirigent de muzikale leiding gehad over diverse jongerenkoren.